Mejeriet i Torup

Torupvejen 135B, Hundested

Lørdag den 29. oktober 2022, kl. 20.Jazz

Ellen Andersson koncert

Ellen Andersson kommer i Torup Musikforening Koncerten støttes af Kulturelt samråd i Halsnæs kommune samt Statens Musikråd Line up: Ellen Andersson, Vokal Heine Hansen, klaver Thomas Fonnesbæk, bas Andreas Svendsen, trommer.

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Med sublim tekstformidling, melodifortolkning og improvisation lader hun alvor og tradition møde leg og nutid, med udgangspunkt i det amerikanske standardrepertoire. Med personlige, nyskabende arrangementer er Andersson blevet mødt med begejstring af både publikum og anmeldere og er blandt andet blevet beskrevet som "en ny verdensstjerne". Det er da heller ikke usandsynligt, at det store talent vil bringe hende langt, også udenfor Europas grænser. Ellen Andersson optræder her med et hold af de bedste, danske jazzmusikere:Den svenske jazzsangerinde Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene. Hendes anmelderroste debut udgivelse "I Be Seeing

you" fra 2016 belønnedes straks med den mest prestigefyldte jazzpris i Sverige, "Gyllene Skivan", da magasinet Orkester Journalen kårede den som årets bedste jazzudgivelse.

Inden da havde The European Jazz Network udvalgt pladen som en af de ti bedste jazzudgivelser i Europa i september 2016, og anmeldere kaldte den blandt andet for "en sensation". Det verdenskendte og anerkendte jazzmagasin Downbeat udgav et interview med Ellen Andersson og satte hende dermed på kortet, også udenfor Europa.

Entré

Læs mere på hjemmesiden