Tilbage til søgeresultatet

Digital filosofilæseklub: "Meningen med det hele"

18.01.2021 - 04.03.2021 Andet | Halsnæs Filosoferer

Vi læser og diskuterer over nettet Jakob Holms bog "Meningen med det hele". På første videomøde 18. januar kl. 19.30 giver Jakob Holm en introduktion til bogen. Men allerede inden da, kan man kommentere og have en dialog om bogen på www.digitalfilosofi.dk.

Vi starter på www.digitalfilosofi.dk en læseklub, for dem, der gerne vil læse en bog om filosofi sammen med andre. For undervejs at have en dialog om bogen, så man sammen kan blive klogere på, hvordan indholdet skal forstås, og hvad man kan lære af det og bruge det til.

Læseklubben er rent digitalt baseret. Det gør vi bl.a. dels fordi det giver en mulighed for at have en løbende dialog medlemmerne indbyrdes via en facebook-lignende kommentar-funktionalitet. Og dels fordi det under de nuværende covid-restriktioner er oplagt at give mulighed for at være fælles om at filosofere, uden fysisk at være sammen.

Deltagelse er gratis.

Det forudsættes ikke at man læser bøgerne i samme tempo. Og man bestemmer selv, hvor aktiv man vil være.

Det forventes ikke, at man har nogen filosofiske forudsætninger - kun at man er nysgerrigt interesseret i at blive klogere på, hvordan man kan forstå livet og verden

Vi starter med at læse Jakob Holms bog "Meningen med det hele", der er en introduktion til den filosofiske retning "eksistentialismen". Bogen har som formål at give input til alle os, der har set op mod stjernerne, og spurgt os selv, hvad i alverden, meningen med det hele er? Et andet overordnet tema i bogen er den angivelige modsætning mellem på den ene side fornuft, sandhed og det objektive, og på den anden side følelser, vilkårlighed, tvetydighed og det subjektive.

Der vil være to måder, man kan indgå i dialogen om denne (og kommende) bøger på:

* Løbende skriftlig dialog i forhold til bogens kapitler og temaer. Her vil man selv kunne komme med indlæg, og man vil kunne kommentere andres indlæg, så der opstår en dialog. Her kan man også stille spørgsmål om det, man ikke lige forstår.

* Deltagelse i de fastlagte digitale møder (fire stk. over 2 måneder, startende 18. januar).

Jakob Holm har været så venlig at give tilsagn om på første videomøde at give en introduktion til bogen, og på det afsluttende videomøde at svare på spørgsmål

Find vej

Hvad: Digital filosofilæseklub: "Meningen med det hele"

Hvornår: Mandag den 18. januar til torsdag den 4. marts 2021, kl. 19.30.

Hvor: Halsnæs Filosoferer

Pris: Fri entré

Læs mere på http://www.digitalfilosofi.dk

Rediger arrangement