Indtast nyt arrangement Ret info
Sidst rettet
8/7 2013
Arsenalet
Torvet 18-20
3300 Frederiksværk
Tlf: 47 72 06 05

Yderligere information: Hjemmeside
GPS-info: Lat 55.9726, Lon 12.0232
Åbent: Året rundt (dog ikke mellem jul og nytår) tirs-fre kl. 10-14.
Entré: Arsenalet huser p.t. museets administration og arkiv med offentlig adgang.

Arsenalet er en afdeling af Industrimuseet Frederiks Værk. Frederiksværks historie er enestående i Danmark. Det er landets første og mest markante fabriksby. Generalmajor J.F. Classen betragtes som byens grundlægger. Han opbyggede i kompagniskab med Just Fabritius kanonstøberiet og krudtværket i årene 1756-58 og skabte Frederiksværks grundplan.
Det er nu over to år siden, det gamle Arsenal i Frederiksværk blev ramt af en damp og vandskade. Alle møbler blev evakueret, billederne blev i al hast revet ned af væggene og de mange mindre genstande bragt i sikkerhed. Hele Arsenalet var skadet og damp og vand. Skillevægge og gulve var gennemblødte, og det tog uger at få rummene tømt og tørret. De mange genstande måtte, i det omfang de overhovedet kunne reddes, sendes til konservering, og den efterfølgende forsikringssag trak ud. Hver enkelt genstand måtte vurderes og en del desværre kasseres. Efterfølgende er Arsenalet blevet renoveret i overensstemmelse med alle forskrifter for gamle huse. Et nyt varmeanlæg er installeret, nyt el- og sikringssystem etableret, alle vægge og lofter er blevet malet, og det smukke gamle plankegulv er afhøvlet. Det betyder, at Industrimuseet nu kan præsentere Arsenalet næsten som det så ud, da hæren forlod det og inden huset blev ombygget i 1930erne og 1970erne.

Arsenalet er opført i 1800 og blev stillet til rådighed for Det Kongelige Artillerikorps. På det store prospekt over Frederiksværk fra 1773 er bygningen ikke med. Derimod var der på samme sted, hvor nu Arsenalet ligger, anlagt en såkaldt artilleripark til de kanoner, der blev støbt i Gjethuset.

Fra juli 2010 anvendes Arsenalet som Arkiv og Administration mens Palæet bliver renoveret og indrettet. Udstillingerne i Arsenalet genåbner når Palæet står færdigt.

Industrimuseet har 2 besøgssteder; Krudtværket og Knud Rasmussens Hus, hvor billetten samme dag er gyldig begge steder. Museet tilbyder omvisninger og adgang til besøgsstederne udenfor sæsonen mod forudbestilling