Tilbage til søgeresultatet

Tilfældigheder eller Guds plan

17.03.2018 Foredrag | Frikirken Salem

Den første undervisning, som Jesus Kristus giver efter sin død og opstandelse, læser vi om i Lukas evangeliet. De mismodige Emmaus-vandrer får af Jesus en udlægning af det gamle testamente og det beviser for dem, at han var den længe ventede Messias.

Mads Gregers Pedersen er konsulent ved jobakademiet I Randers, gift med Gitte Skov uddannet narrativ samtale og gruppe terapeut med tre voksne 3 børn og 3 børnebørn.

"Jeg har haft rejsejob siden 1999 og efter flere ophold I Israel begyndte jeg at sætte mig ind i den jødiske kultur og deres spændende historie. Det har udviklet sig gennem årene til en interresse for messiansk jødedom og den jødiske rod kirken har"

Noget af det, Jesus udlægger, har helt sikkert været kap. 23 i 3. Mosebog om de syv fester og højtider, som Gud gennem Moses havde befalet Israel at overholde år efter år. Højtiderne var folkets omdrejningspunkt i deres Gudsdyrkelse og rummer en dybdegående symbolik, der for os kristne binder det gamle og nye testamente sammen på fantastisk vis og vidner om en suveræn Gud, der har alle tider i sin hånd. Fortiden, nutiden og fremtiden er ikke båret af tilfældigheder. Guds frelses plan er som et DNA kodet ind i de bibelske skrifter.

Fredag aften kl. 19.30 starter vi lige på ved at dykke ned i bibelen, trække på de mundtlige overleveringer og jødiske traditioner for at få nogle nøgler til at lukke betydningen af højtiderne op for os.

Lørdag fortsætter vi fra kl. 9.30 - 13.00 med et overblik over de sidste højtider og deres fremtidige betydning for kirken og det jødiske folk, som er vedkommende også i dag.

I gudstjenesten søndag vil vi fejre nadver og inddrage de elementer fra jødedommen der er relevante for den kristne kirke. (De syv fester er: jødernes første højtid, Påsken, "Glædens fest", "de usyrede brød", "førstegrøden", "pinsen", "basunfesten", "forsoningsdagen" og til sidst kronen på værket "løvhyttefesten".)

Find vej

Hvad: Tilfældigheder eller Guds plan

Hvornår: Lør. d. 17. marts 2018, kl. 09.30-13.

Hvor: Frikirken Salem

Pris: (Fri entré)

Læs mere på http://www.salem.dk

Rediger arrangement